FAQ Serbian

Često postavljana pitanja thyssenkrupp Materials Jugoistočna Evropa

1.      Koji je razlog transformacije?

Naše iskustvo u drugim delovima Evrope pokazalo je da zajednički pristup tržištu omogućava da efikasnije uslužimo naše kupce. Cilj nam je da ovaj uspeh ponovimo u Jugoistočnoj Evropi (Bugarska, Rumunija i Srbija) implementacijom slične strategije, što će dovesti do poboljšanja našeg portfolija proizvoda i usluga.

2.      Da li postoje planovi za prodaju ili potpuno zatvaranje thyssenkrupp Materials u Jugoistočnoj Evropi?

Ne. Region Jugoistočne Evrope ima značajnu važnost za thyssenkrupp Materials, i nemamo nameru da ga prodajemo ili zatvaramo.

3.      Koje su konkretne promene za mene kao kupca u thyssenkrupp Materials Rumunija, thyssenkrupp Materials Srbija i thyssenkrupp Materials Bugarska?

Kao thyssenkrupp Materials Jugoistočna Evropa, sada smo u mogućnosti da vam ponudimo najveći portfelj proizvoda i usluga dostupan u regionu, zajedno sa specijalizovanom stručnošću. Postojeći nivo usluge i pouzdanost će ostati nepromenjeni.

4.      Koje su konkretne promene za mene kao dobavljača za thyssenkrupp Materials Rumunija, thyssenkrupp Materials Srbija i thyssenkrupp Materials Bugarska?

Kao dobavljač za gore navedene entitete, ne očekuju se promene. Postojeći ugovori sa našim entitetima ostaju na snazi jer se pravna struktura u zemljama ne menja. Ako imate pitanja o vašem pojedinačnom ugovoru, molimo vas da kontaktirate vaše kontakt osobu. U slučaju značajnih promena bićete kontaktirani od strane vašeg odgovarajućeg kontakt osobe.

5.      Da li će novi sistem uticati na uslove i brzinu isporuka?

Ne. Novi sistem je dizajniran da zadovolji vaše potrebe, sa ciljem da smanji vreme isporuke i pojednostavi proces nabavke.

6.      Koga da kontaktiram ako imam dodatna pitanja?

Molimo vas da se obratite vašem trenutnom kontakt licu (npr. predstavniku prodaje, menadžeru proizvoda itd.), ili možete kontaktirati tim za implementaciju na tkmx-SEE@thyssenkrupp-materials.com.